Effektek / Gitár effektek / BOSS / Multieffektek

BOSS modulációs effekt processzor MD-500

BOSS modulációs effekt processzor MD-500

131 900 Ft

Stúdió minőségű hangzás, első osztályú 32-bites AD/DA átalakítás, 32-bites lebegőpontos processzálás és 96 kHzes mintavételezési sebesség
12 üzemmód, 28 moduláció típus rengeteg szerkeszthető paraméterrel
Klasszikus és eredeti BOSS modulációs effektek a legfejlettebb technológiákkal
A/B Simul mód két patch egyszerre történő használatához, soros vagy párhuzamos csatlakoztatással, illetve összekeverve vagy felosztva az A/B kimenetre
Insert Loop funkció, amely lehetővé teszi a modulációs effekt használatát a torzító pedál előtt, után vagy körülötte
Grafikus LCD és széleskörű valósidejű vezérlés
297 belső patch memória és jól kezelhető szabályzók
Kiválasztható bufferelt vagy igazi bypass működés
MIDI kimenet/bemenet a külső MIDI vezérléshez
USB-MIDI az MD-500 Editor/Librarian-hoz vagy DAW szoftverhez történő csatlakoztatásához
Tápellátás AA méretű elemekkel vagy hálózati adapterrel (PSA-sorozat)

12 üzemmód és 28 modulációs effekt típus

Az MD-500 pedál 12 üzemmódot és 28 különböző modulációs effekt algoritmust használ, beleértve kifejezetten a pedál számára készült vadonatújakat is. Az általános effektek kötött megtalálható a Chorus, Vibrato, Flanger, Phaser, Tremolo, Rotary, Classic Vibe és Ring Mod. Automatikus és manuális Wah effektek is rendelkezésre állnak, valamint olyan eredeti BOSS effektek is, mint a Slicer és Overtone. A Slicer rajongók nagyra fogják értékelni a saját pattern-ek programozásának lehetőségét és néhány hozzáadott új tulajdonságokat is a SL-20 Slicer pedálhoz képest. Az MD-500 tökéletesen adja vissza a Roland ’80-as években megjelent Dimension D effekjének hangzását, amely minden idők egyik legnépszerűbb stúdió effektjeként lenyűgöző teret és mélységet kölcsönöz a hangnak.

Elsőrendű hang

Az MD-500 általános effektjei, például Chorus, Flanger, Phaser, is megújultak és mostantól a BOSS legfejlettebb algoritmusait használják. Az ultra-gyors és nagy hatásfokú DSP-vel, valamint a legújabb technológiák felhasználásával a BOSS mérnökök még több kifejezéssel, nagyobb hangtartománnyal és maximális tisztasággal alkották újra ezeket az alapvető effekteket. Az egyes típusokhoz beállítható paraméterek sokasága óriási lehetőségeket kínál a zenészek számára a kívánt hangzás megformálásához. Néhány effekt vadonatúj, a korábbi BOSS effekteknél soha nem látott paraméterekkel bővült, úgy mint a “Bell” és a “Sweetness” a Prime Chorus algoritmusban.

Kivételes hangzás

Az MD-500 32-bites/96 kHz-es AD/DA átalakítója messze túlszárnyal minden általános elvárást a pedál effektek körében. A 32-bites lebegőpontos jelfeldolgozás 96 kHz-es mintavételezési sebességgel történik, olyan hangminőséget eredményezve, ami túlmutat a legkiválóbb digitális stúdió processzorok képességein is. A True-bypass vagy Bufferelt bypass működéssel bármilyen pedalboard számára kiválasztható a legjobb beállítás.

Fejlett kezelőfelület, jól áttekinthető működtetés

Az MD-500 nagyméretű LCD kijelzőjén tisztán jelennek meg a patch nevek és más fontos információk, továbbá megkönnyíti a paraméterek gyors áttekintését és szerkesztését, valamint a fejlett vezérlés lehetőségek beállítását. A kiváló minőségű potméterekkel minden alapvető beállítás, úgy, mint effekt mélység és effekt szint, egyszerűen végezhető el, és rendelkezésre áll két dinamikusan változó paraméter vezérlő is a kiválasztott effekt típushoz. A pedál USB-n keresztül csatlakoztatható az ingyenes MD-500 Editor/Librarian szoftverhez a path-ek szerkesztéséhez, mentéséhez és más feladatok elvégzéséhez egy számítógépen.

A/B Simul mód és Insert Loop funkció

Az A/B Simul mód még tovább növeli az MD-500 sokoldalúságát, hiszen ezáltal két patch együtt is használható. Ráadásul soros vagy párhuzamos csatlakoztatás is beállítható a hang tetszőleges megformálásához és az effekteket két külön kimenetre is kiküldhetjük. Az MD-500 külső loop-ja lehetővé teszi egy Gain vagy Drive pedál beillesztését és a megfelelő effekt sorrend patch-enként történő beállítását. Egy egy adott patch-en belül például kijelölhetünk egy Phaser-t vagy Classic Vibe-ot a Drive pedál elé, és közben Chorus-t vagy Flanger-t a Drive pedál után. Továbbá A/B Simul módban a loop két különböző modulációs effekt közé is pozícionálható.

Intenzív valósidejű vezérlés

A szabadon kijelölhető kapcsolóknak és valósidejű vezérlésnek köszönhetően az MD-500 ösztönzi a kreativitást és hatalmas rugalmasságot nyújt az élő előadásokhoz. Alapbeállításként az A, B és TAP/CTL kapcsolókkal a patch/bank választás és bypass, valamint a tap tempó, illetve egy vagy több paraméter valósidejű beállítása vezérelhető. A kapcsolók működése tetszés szerint beállítható három különböző moduláció patch, az A/B Simul mód és más funkciók eléréséhez. A hátlap CTL 1,2/EXP aljazára akár két lápkapcsoló is ráköthető a további vezérléshez, vagy egy expression pedál a wah, effekt sebesség és más paraméterek vezérléséhez. A MIDI kimenet/bemenet további kreatív lehetőségeket nyújt a még összetettebb felhasználáshoz.

MD-500 üzemmódok és algoritmusok

Chorus—négy típus: Prime, CE-1 Chorus, CE-1 Vibrato és TRI-CHO.
Flanger—két típus: Prime G (gitárhoz) és Prime B (basszusgitárhoz).
Phaser— három típus: Prime G (gitárhoz), Prime B (basszusgitárhoz) és Script.
Classic Vibe—két típus: Chorus (kevert kimenet) és Vibrato (csak effekt kimenet).
Vibrato—két típus: Prime és Scanner (tonewheel orgona stílusú vibrátó).
Tremolo—négy típus: Prime T ás Prime P, valamint Twin és Deluxe erősítő stílusú tremoló.
Dimension—A legendás Roland SDD-320 Dimension D-ben megtalálható modellek, beleértve az eredeti négy hangszín modellt és öt vadonatúj modellt, valamint egy user beállítást bármilyen üzemmód kombináció mentéséhez.
Ring Mod—Klasszikus Ring moduláció effekt, valamint Intelligent mód a még tisztább skálajátékhoz.
Rotary—Vintage rotary effekt lassú és gyors sebességgel.
Filter—Automatikus és manuális wah (független, gitárra optimalizált típusokkal), valamint pattern szűrő típus.
Slicer—A népszerű SL-20 Slicer-től átvett eredeti BOSS effekt olyan programozási lehetőségekkel, melyeket az SL-20 pedál nem tartalmazott.
Overtone—Az MO-2 Multi Overtone pedáltól átvett eredeti BOSS effekt, amely MDP technológiát használ a beérkező jel hangmagasságának és felharmonikus karakterisztikáinak megváltoztatásához, különleges, új hangzások létrehozásához.

Elérhetőségek

PENTATON HANGSZER VESZPRÉM

8200 Veszprém, Budapest út 8.

Nyitva: H-P: 9-17, Szo: 9-12

tel/fax: 88/329-404

e-mail: pentatonhangszer@gmail.com

Tovább
A kívánt tartalom töltődik...