Billentyűsök / Digitális zongorák / Korg

Korg digitális zongora SP280 BK

Korg digitális zongora SP280 BK

232 900 Ft

Gyönyöru zongora hang, elegáns forma, stílusos megjelenés

A zongoristák rajonganak az olyan hangszerért, melynek hangja és játék érzete a valódi koncert zongorára emlékeztet. A Korg SP-280 gyönyöru megjelenése mellett olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amely ideális hangszerré teszi akár otthonában, akár szinpadon használja.

Fobb jellemzok
?Gazdag és dinamikus akusztikus zongora hang, mely élvezetessé teszi a játékot
- Autentikus Vintage elektromos zongora hangok, elsosorban élo eloadásra
- Nagy teljesítményu erosíto egység, hogy elég hangos legyen
- Stílusos megjelenés
- Natural Weighted Hammer Action (NH) billentyuzet, mely a valódi akusztikus zongorák játék érzetét kelti
- Könnyu és ezért könnyen szállítható
- Könnyu és egyszeruen felszerelheto, új tervezésu állványzat
- Sztereó audió bemenet, hogy külso audió jelforrást is csatlakoztathasson

Gazdag és dinamikus akusztikus zongora hang, mely élvezetessé teszi a játékot
Az eloadásmód dinamikájától függoen a négy zongora minta közül a megfelelo kiválasztásával az SP-280 egy valódi akusztikus zongora játékérzetét kelti. A kényes pianissimo-tól a dinamikus fortissimo-ig, a megszólaló hang karaktere a játéknak megfeleloen változik. A "Grand Piano" hangszín huen adja vissza az akusztikus zongora Damper pedáljának megnyomásakor keletkezo rezgéseket, növeli a zongora hangzás által nyújtott élményt és így élvezetesebbé teszi a játékot.

Autentikus Vintage elektromos zongora hangok, elsosorban élo eloadásra
A tervezés során különös figyelmet fordítottak a kiváló minoségu elektromos zongora hangszinekre. Az elektromos zongora hangok reprodukálásakor nemcsak az a fontos, ahogyan a hang a billentyu lenyomására reagál, hanem azok a finom hangok is lényegesek, amelyek a billentyu felengedésekor keletkeznek. Hat féle elektromos zongora áll rendelkezésre, ezeket a hangszíneket a 60-as és 70-es évek pop zenéjében, illetve a Soul zenében használták és használják ma is.

30 kiváló minoségu hangszín
Az akusztikus és elektromos zongorahangokkal együtt, az SP-280-ban 30 kiváló minoségu hangszín, többek között orgona, klavinova, csembaló, vonós, stb. található. A Layer mód lehetové teszi, hogy egyszerre két hangszínt szólaltasson meg, a Partner módnak köszöngetoen pedig a billentyuzet bal és jobb területre osztható fel, így ugyanabban a hangmagasság tartományban - egyidoben - két ember játszhat. A két fejhallgató aljzat lehetové teszi, hogy az SP-280 hangját mind a két játékos élvezhesse.

Három effekt
A hangszerben három effekt található: a Brilliance, melynek segítségével beállíthatja a hangszín fényességét, a Reverb, mely a koncerttermek természetes térhatását (zengését) szimulálja, és a kórus, mely teresebbé teszi a hangzást.

Nagy teljesítményu erosíto egység, hogy elég hangos legyen
Az SP-280 két beépített erosítoje 2 x 22 W kimeneti teljesítményt szolgáltat, ez kategóriájában a legmagasabb. Telt hangzásának, meleg mély tónusának és csillogó magashangjainak köszönhetoen az SP-280 erosítoje sokat tesz azért, hogy a zongorahangok még tökéletesebbek legyenek. Mivel a hangszórók igen nagy hangerovel képesek megszólalni, kisebb helyen a hangszer hangja önmagában, külso PA rendszer csatlakoztatása nélkül is betölti a teret.

Stílusos megjelenés
A Korg SP-250 digitális zongora jellegzetes formavilágát követo SP-280 elodjéhez képest még dizájnosabb megjelenésu. A modern, esztétikus, lekerekített burkolatú hangszer minden stílusú berendezéshez jól illeszkedik. A formatervezok még a hátoldal kialakítására is figyeltek, hiszen tudták, hogy szinpadon a nézo a hangszer hátoldalát látja. Az igényes megjelenés cáfolja azt az elképzelést, hogy egy zongorán csak úgy játszhat, ha a háta a falnak van támasztva. Az SP-280 esetében szabadon eldöntheti, hogy hol helyezi el a hangszert. Választhatja a színes, a fekete vagy a fehér kivitelt, hogy minél jobban illeszkedjen a szoba hangulatához, színvilágához.

Natural Weighted Hammer Action (NH) billentyuzet, mely a valódi akusztikus zongorák játék érzetét kelti
A Natural Weighted Hammer Action (NH, azaz természetes súlyozású, kalapács mechanikás) billentyuzet az akusztikus zongora érzetét kelti. Az alsó regiszterekben a nehezebb, és a magasabb regiszterek felé haladva az egyre könnyebb billentés árnyalt játékot tesz lehetové, élethuvé, kifejezové teszi a hangzást. A Key Touch Control funkció háromféle beállítása meghatározza, hogy a játék dinamikája milyen hatással legyen a kimenetre, így saját játék stílusához, leütés erosségéhez igazíthatja a billentyuzet reakcióit.

Könnyu és ezért könnyen szállítható
Mivel az SP-280-t igen könnyu, ezért bárhol elhelyezheti, bárhova elviheti. Az álvánnyal együtt a súlya nem több, mint 19 kg (ami körülbelül 30%-al kevesebb, mint elodjének, az SP-250-nek a súlya).

Könnyu és egyszeruen felszerelheto, új tervezésu állványzat
Az eros, fém állvány tartozék. Könnyen felállítható, és biztonságosan tartja a hangszert.

LINE IN és LINE OUT csatlakozók
A LINE IN bemenethez (sztereó mini Jack) hordozható audió lejátszót és más hasonló eszközt csatlakoztathat és hangját az SP-280 hangszóróin keresztül hallgathatja. Mindeközben éloben játszhat a hangszeren. A LINE OUT kimenethez (Jack csatlakozó aljzat) erosítot és hangszórókat vagy felvételi eszközt csatlakoztathat.

Metronóm
A beépített metronómmal beállíthatja az ütemezést, a tempót és a hangerot. A ütemek elso leütését (az egyet) egy kis csengo hang jelzi.

Touch Control funkció
A háromféle beállítás közül kiválaszthatja, hogy játékának dinamikája milyen hatással legyen a kimenetre.

Pedál effektek
A tartozék Damper pedál Half-Damper pedálként muködik, és ez lehetové teszi, hogy a Damper hatás a pedál lenyomásának megfeleloen változzon. Ha további, külön megvásárolható kiegészíto pedált is csatlakoztat (PU-2), a Damper pedál mellett Soft és Sostenuto pedált is használhat. Így összességében - az akusztikus zongorákhoz hasonlóan - három pedált használhat.

MIDI csatlakoztatási lehetoség
Az SP-280 támogatja a MIDI-t, azaz az elektronikus hangszerek és a számítódép közötti Performance adatok egyéges szabványú átvitelét. A MIDI lehetové teszi, hogy a csatlakoztatott eszközök vezéreljék egymást, valamint hogy az SP-280-t 16 szólamú multi-timbrális hangmodulként használja.

Billentyuzet:
88 billentyu (A0-C8), NH Keyboard (Natural Weighted Hammer Action)
Billentáés kiválasztás:
Könnyu, normál, nehéz
Hangmagasság:
Transzponálás, finomhangolás
Hang generálás:
Stereo Piano System
Maximum polifónia:
120 hang
Hangszínek:
30 (3 bank, egy bankban 10 hangszín);
Acoustic Piano x 5, Electric Grand, Electric Piano x 6, Harpsichord, Clavi x 2,
Vibraphone, Marimba, Acoustic Guitar, Jazz Organ x 3, Pipe Organ x 3, Strings x 3, Choir 3
Effektek:
Brilliance, Reverb és Chorus
Demo dalok:
30 (10 hangszín demo és 20 zongora demo)
Metronóm:
Tempó, ütemezés, az ütem egyek kimelése, Sound és Volume szabályzó
Csatlakoztatások:
Line Out (L/MONO, R), Line In, MIDI (In, Out), Headphones x 2, Pedal
Erosíto:
2 x 22 W;
Hangszórók:
2 darab ovális (8cm - 12cm)
Pedálok:
Damper*
*A Half-Pedal muködés támogatott
vagy egyéb pedál (külön kell megvásárolni)
Szabályzók:
Power, Volume, Piano Song, Transpose, Function, Touch, Brilliance, Reverb, Chorus, Bank, Sound x 10, Up, Down, Metronome
Tápellátás:
DC 19 V, AC adapter (tartozék)
Teljesítmény felvétel:
15W
Méretek (szélesség x mélység x magasság):
1,361 × 406 × 785 mm
(állvánnyal együtt, a kottatartó nélkül)
Tömeg:
19 kg (állvánnyal együtt, a kottatartó nélkül)
Tartozékok:
AC adapter, kottatartó, állvány, és Damper pedál
Külön megvásárolható kiegészíto:
PU-2 pedál

Elérhetőségek

PENTATON HANGSZER VESZPRÉM

8200 Veszprém, Budapest út 8.

Nyitva: H-P: 9-17, Szo: 9-12

tel/fax: 88/329-404

e-mail: pentatonhangszer@gmail.com

Tovább
A kívánt tartalom töltődik...