Billentyűsök / Szintetizátorok, workstationok / Korg

Korg szintetizátor Kross 2 88

Korg szintetizátor Kross 2 88

349 900 Ft

A KROSS régóta várt utódja, a KROSS 2 egy kisméretű, hordozható munkaállomás, amely óriási hangszín választékkal rendelkezik. A rendkívül könnyű, kicsi és akkumulátorról is üzemeltethető új modell jóval több KROSS hanggal és funkcióval rendelkezik. A több mint ezer előre programozott hangszín mellett több lett a PCM memória is. Az új Pad Sampler lehetővé teszi a teljes körű mintavételezést és az USB audió/MIDI interfész működést. A hangszer színezése még stílusosabb, és a felhasználói felület még a kezdők számára is biztosítja az átláthatóságot.
Válassza ki a megfelelő hangszínt, alakítsa át úgy, hogy megfeleljen elképzeléseinek, készítsen hangmintát, hozzon létre frázisokat és ritmusokat, vegye fel az éneket vagy a gitárt, vigye fel a KROSS 2-őt a színpadra és játsszon. Bármilyen művészi elképzelését megvalósíthatja. A KROSS 2 egy sokoldalú szintetizátor, mely biztosítja kreatívitás szabadságát.

Még erőteljesebb Preset hangok,
különleges hangszín bővítési lehetőség
Több mint 1000 Preset beállítás, a hangszínek gazdag választéka
A KORG szintetizátorok kiváló hangminőségét a világhírű zenészek is elismerik. Az új KROSS 2 polifóniája 80-ról 120-ra, a belső programok száma pedig 809-ről 1075-re nőtt. A hangszerben Multi Layer-es és elektromos zongorák, tömör hangzású vonósok, új hangszínek, melyek bármilyen zenekarhoz jól illeszkednek, valamint a legfrisebb stílusoknak, például az EDM követelményeinek is megfelelő új dobkészletek is helyet kaptak. A programok széles választéka minden igényt kielégít, legyen szó akár élő előadásról, akár stúdió munkáról.
128 MB beépített PCM memória, és az opciós könyvtárak támogatása
A KROSS 2-ben 128 MB belső PCM memória található. A KROSS 2 megjelenése után kiadásra kerülő opcionális hangszín könyvtárak segítségével saját stílusának vagy igényeinek megfelelően bővítheti a KROSS 2 hangszín választékát.

EDS-i hangmotor, valamint 134 különböző típusú effekt
A KORG professzionális szintetizátorainak erőssége a kiváló minőségű EDS-i Enhanced Definition Synthesis hangmotor. Egyidejűleg összesen hét effekt egységet használhat: öt inzert effektet és két Master effektet. 134 kiváló minőségű effekt közül választhat, melyek között a már jól ismert effektek - a Delay és a Reverb - mellett különféle erősítő modellek, Vintage effektek és még a vokoder is található.
Kiváló mintavételi funkció és mintavevő pad

A 16 Pad-nek köszönhetően - kategóriájában elsőként - a KROSS 2 egyedülálló mintavételi funkcióval rendelkezik. A LINE IN aljzat bemeneti jelét rögzítheti, és az egyes Pad-ekhez egyenként akár 14 másodperces sztereó mintát is hozzárendelhet. Egyidőben négy Pad-et triggerelhet. Utólagosan szerkesztheti a hangminta hullámformáját, például beállíthatja a Loop Start, illetve End pontját, normalizálhatja a mintát, valamint anélkül, hogy bármilyen további eszközre lenne szükség, akár a KROSS 2-ben is újra mintavételezheti az elkészült hangmintát. A Pad-ekhez SD kártyáról hosszabb hangfájlokat rendelhet.
Az előlapi kialakítás lehetővé teszi a funkciók problémamentes elérését

A felhasználóbarát elrendezésnek köszönhetően a KROSS 2 könnyen kezelhető. Az első KROSS-hoz képest a KROSS 2 kezelőfelülete tovább javult, és ez biztosítja a kívánt hangokhoz és funkciókhoz a gyorsabb hozzáférést.
Valós idejű vezérlőegység

Az új, valós idejű vezérlőegység lehetővé teszi, hogy menü navigáció nélkül is elvégezhesse a KROSS 2 fő paramétereinek közvetlen beállítását. A hangok és effektek valós idejű vezérlése, valamint a programok egyszerű szerkesztése mellett, a gombok segítségével könnyedén beállíthatja a Vocoder-t, vagy az Arpeggiator és a szekvenszer tempóját.
Favorite funkció

A Favorite funkció segítségével regisztrálhatja a gyakran használt programokat és kombinációkat, majd ezeket egyetlen gombnyomással betöltheti. Az első generációs KROSS-hoz képest a kijelölhető Favorite-k száma kétszeresére, 128-ra nőtt. Ez a funkció az olyan élőben játszók számára hasznos, akiknek fontos, hogy a színpadon gyorsan elérjék a speciális hangszín beállításokat.

Quick Layer/Split
A különleges Layer/Split funkció lehetővé teszi, hogy két hangot rétegesen egymásra helyezzen (ezek a Layer hangok együtt szólalnak meg) vagy külön hangokat állítson be a billentyűzet jobb és bal térfeléhez (Split). A Layer/Split gombnak köszönhetően a beállítás rendkívül könnyen elvégezhető.

Category kerék
A Category (kategória) kerék biztosítja, hogy a széles hangszín választékban azonnal megtalálja a keresett hangot. Csak válassza ki a hangzás általános típusát, hogy például zongora vagy orgona, majd gyorsan és egyszerűen válassza ki a kívánt hangszínt.

Könnyű és kis méretű, elemről is működik
A KROSS sorozat hihetetlenül mobilis. A 61 billentyűs modell korszerűbb megjelenésű és stílusosabb, az előző modell 4,3 kg-os súlyához képest könnyebb, mindössze 3,8 kg. Hatékonyságát tovább növeli, hogy hat darab AA típusú elemről akár hét órán keresztül is működtethető. A 88 billentyűs modell része egy különleges rekesz is, amelyben a tartalék akkumulátorokat vagy a kábeleket tárolhatja. Az előlapi elhelyésnek köszönhetően az akkumulátorok könnyen elérhetők. Mindkét modellen, a hátlapon található KORG logó világít, így színpadon is feltűnő.

A különleges kialakítás egyedülálló ebben a kategóriában
A KROSS 2 megjelenése első osztályú. A 88 billentyűs modell stílusos és gyönyörű "sötétkék" színű. A 61 billentyűs változat "szuper matt fekete" színe a kiváló minőségű és tartós gumírozásnak köszönhetően kellemes érintésű. A gumírozott felületek rendkívül professzionális megjelenést kölcsönöznek. A 61 billentyűs modell korlátozott példányszámban "márványvörös" színben is kapható. A különleges márványvörös kivitel miatt ezek a hangszerek egyediségükkel kitűnnek a többi KROSS 2 közül.
Audió lejátszó, illetve felvevő, melyet egyszerűen a Pad-ek segítségével indíthat

A beépített sztereó hangrögzítő lehetővé teszi, hogy felvegye azt, amit a KROSS 2-n játszik, vagy hogy egy külső bemeneti forrásra (például énekre) kíséretet játsszon. A Pad audió lejátszási funkciójának köszönhetően a 16 Pad mindegyikéhez hangot vehet fel vagy egy külső hangforrásból korábban felvett hangokat importálhat. A mintavételi funkciótól eltérően ez a szolgáltatás lehetővé teszi a csak az SD kártya kapacitásától függő, kiterjesztett felvételt és lejátszást. A Pad megütésével zenei alapként teljes dalokat játszhat le, eközben használhatja a billentyűzetet, de a Pad-ek effekt hangok vagy háttér zene megszólaltatására is alkalmasak.

A dal készítés támogatása, amikor az inspiráció valósággá válik
16 Track-es MIDI szekvenszer
A 16 sávos MIDI szekvencerrel MIDI adatokként rögzítheti azt, amit a billentyűzeten játszik és felveheti a vezérlők változásait is. Felvételt készíthet a Pad Sampler-ről, így könnyedén elkészítheti a dalok vázlatát, memorizálhatja elképzeléseit.
Step szekvenszer
A funkció és a 16 Pad segítségével gyorsan és egyszerűen készíthet akár 64 lépésből álló saját ritmus pattern-eket.

Drum Track
A Drum Track lehetővé teszi, hogy játékát egyetlen gomb megnyomásával ritmussal egészítse ki. Válasszon a 772 különféle stílusú Preset dobminta közül.
Arpeggiator
Ez a funkció az ötletelés kiváló eszköze. Egyszerűen a gombok nyomvatartásával ritmikus akkordokat, basszusgitár frázisokat vagy gitár dallamokat készíthet.

Mikrofon csatlakoztatásával az énekes-hangszeres vagy Vocoder-es előadás további eszközök nélkül is megvalósítható
A 6.3 mm átmérőjű MIC IN csatlakozón keresztül közvetlenül csatlakoztathat mikrofont, így az énekes-hangszeres zenész számára az élő játék során nincs szükség külön keverőre. A beépített Vocoder funkció paramétereit egyszerűen és gyorsan, valós időben vezérelheti. A LINE INPUT sztereó mini jack bemenetet audió lejátszó csatlakoztatására vagy mintavételezésre használhatja.
USB audió interfészként is használható

A hangszer új változata az USB MIDI interfész lehetőség mellett USB audió interfész szolgáltatással is bővült. A KROSS 2 Mac-es vagy Windows-os számítógéphez csatlakoztatható és képes a DAW szoftverek kiszolgálására, de a készüléket egyszerűen iPad-del vagy iPhone-nal is megszólaltathatja. A KORG Module kiváló minőségű külső hangmodulként használható, amelyet vagy a KROSS 2-ről, vagy a KORG Gadget DAW alkalmazással létrehozott Track-ek által vezérel. És mindezt egyetlen kábel segítségével.
Szerkesztéshez a külön erre a célra készült KROSS2 Editor és Plug-In Editor szoftvereket használhatja. Ezek lehetővé teszik, hogy a számítógépen áttekintse a különféle paramétereket, és azt is, hogy a KROSS 2-t egy DAW szoftverben szoftver szintetizátorként használja.

KROSS 2 műszaki adatok
Billentyűzet
KROSS 2 61
・ 61 billentyű (Velocity érzékeny; Aftertouch támogatás nélkül)
・ Normál C2 ─ C7 ([C1…C6] ─ [C3…C8] tartományon belül beállítható)
KROSS 2 88
・ 88 billentyű NH (természetes súlyozású, kalapács mechanikás) billentyűzet (Aftertouch nélkül)
・ Normál A0 ─ C8 ([A-1…C7] ─ [A1…C9] tartományon belül beállítható)
* Az NH billentyűzeten a játék érzet az akusztikus zongoráéhoz hasonló, alacsonyabb hangoknál nehezebb, magasabb hangoknál könnyebb a billentés.
Rendszer
・ EDS-I Enhanced Definition Synthesis - integrált
Hangmotor
Maximális polifónia
・ 120 hang (120 oszcillátor), Single mód
・ 60 hang (60 oszcillátor), Single mód
* A tényleges maximális polifónia az oszcillátor beállításaitól, például a Stereo Multisample és a Velocity Crossfade beállításoktól függően változik.
Preset PCM memória
・ Körülbelül 128 MB (48 kHz / 16 bit-es lineáris PCM adatokkal kalkulálva)
・ 496 Multisample (ebből hét sztereó), 1014 dob minta (ebből 49 sztereó)
Expansion PCM memória
・ Körülbelül 128MB (*48 kHz 16 bit-es lineáris PCM adattá koncertálva
* Az opcionális PCM beolvasás utáni használat
Program
・ Oszcillátor: OSC1 (Single), OSC1+2 (Double): Stereo Multisample-k oszcillátoronként 4 Velocity zóna támogatással, kapcsolóval, Crossfade-k és Layer-ek.
・ Filters: Négyféle szűrő jelút kijelölés (Single, soros, párhuzamos, 24 dB)
Hangonként két Multi-mode szűrő (Low pass, High pass, Band pass, Band reject)
・ Moduláció: Minden hangnál, két burkológörbe generátor (Filter & Amp), két LFO, két Key Tracking generátor (Filter & Amp), és két AMS Mixer. Emellett, Pitch EG, Common LFO, és két Common Key Tracking generátor
Kombináció
・ Hangszínek: Akár 16 hangszín, választható Key zone vagy Velocity zone, Layer és Crossfade támogatás, Tone Adjust funkció
・ Master Keyboard felhasználás: Ennek segítségével külső MIDI eszközt vezérelhet
Drumkit-ek
・ Sztereó és monó hangminták. 4 utas Velocity kapcsoló Crossfade-dekkel és beállítható Crossfade görbével (Linear, Power, Layer).
A kombinációk/programok/Drum Kit-ek száma
・ Felhasználói (User) kombinációk: 896 kombináció (384 Preload)
・ Felhasználói (User) programok: 1280 program (768 Preload)
・ Felhasználói (User) Drum Kit-ek: 58 Drum Kit (42 Preload)
・ Preset programok 265 program (256 GM2 program + 9 GM2 Drum program)

Elérhetőségek

PENTATON HANGSZER VESZPRÉM

8200 Veszprém, Budapest út 8.

Nyitva: H-P: 9-17, Szo: 9-12

tel/fax: 88/329-404

e-mail: pentatonhangszer@gmail.com

Tovább
A kívánt tartalom töltődik...