Erősítők / Gitárerősítők / Roland

Roland gitárkombó JC-40 Jazz Chorus

Roland gitárkombó JC-40 Jazz Chorus

229 900 Ft

Legendás sztereó hang, innovatív megoldások
A JC-40 Jazz Chorus erősítő a Roland megújult “JC clean” hangját és összetéveszthetetlen, sztereó Corus effektjét kombinálja ebben a modern gitárosok számára készült, hordozható kombó erősítőben. A csúcsmodell JC-120 erősítőhöz hasonlóan, a JC-40 is a klasszikus, sztereó "clean" hangzást nyújtja, ami kiváló alapot ad a végső hangzás kialakításához kispedálok csatlakoztatásával. Most egy igazi sztereó bemenet is helyet kapott az erősítőn, amely lehetővé teszi a sztereó effekt pedálok, gitár szintetizátorok, erősítő modellező eszközök és multi-effektek nyújtotta lehetőségek kiaknázását. A JC-40 beépített effektjei mellett, új tulajdonságok és megújult hangszínek támogatják a mai kor gitárosainak igényeit.
JC Clean: A "clean" gitárhang mércéje
A gitárosok körében 40 éve töretlen sikernek örvend a JC-120 Jazz Chorus ikonikussá vált tiszta, sztereó hangzása. A JC-40 erősítő most hordozható formában nyújtja ugyan ezt a meghatározó hangzást, számos újító, modern finomítással. Két független végfok és 2db egyedi 10"-os hangszóró biztosítja az átütő sztereó hangot, ami soha nem szorul háttérbe a zenekar többi hangszere mellett. A masszív konstrukciónak és megbízható működésnek köszönhetően, ez az erősítő hosszú éveken keresztül partnerünk lehet a színpadon vagy stúdióban egyaránt.

Híres sztereó Chorus effekt és egyéb effektek
A ragyogó "clean" hangzás mellett, a JC-40 beépített effektekkel is rendelkezik, amelyek most megújult hangzással gazdagítják a játékot. Az egyedülálló, sztereó Dimensional Space Chorus effekt 3D hangzással tölti meg a teret, ráadásul az új JC-40 esetében a kiválasztható rögzített és manuális módokkal tovább növelhető a hangtartomány. A megújult Vibrato és Reverb effekteket sztereóban is használhatjuk, gazdag és telt hangzások létrehozásához. A beépített Distortion effekttel pedig minden zenei műfajhoz jól igazítható a hangzás.

Sztereó bemenet erősítő modellező eszközök, multi-effektek és gitárszintetizátorok számára
Az előlapon található sztereó bemenet jóvoltából, a JC-40 lehetővé teszi a sztereó effektek adta lehetőségek kiaknázását anélkül, hogy szükség lenne még egy erősítőre. Az erősítő gazdag, tiszta hangzásának köszönhetően most olyan sztereó pedálokból is kihozhatjuk a maximumot, mint a Delay, Reverb stb. Továbbá az erősítő tökéletesen együttműködik összetettebb készülékekkel is, mint például a BOSS GT-100, GP-10, ME-80 vagy Roland GR-55.


Ideális választás az effekt pedálokat használó gitárosok számára
A kispedálokat használó gitárosok számára semmi sem nyújthat biztosabb alapot egy klasszikus JC Clean erősítőnél. Az erősítő gazdag, de semleges hangja nem színezi át a gitárhangot, így tisztán hallható, hogy a pedálok mit tesznek hozzá a hangzáshoz.

Csatlakoztatási lehetőségek
A JC-40 hátlapján található aljzatok több csatlakoztatási lehetőséget kínálnak. Az effekt hurok lehetővé teszi sztereó és monó effektek csatlakoztatását, kiválasztható soros vagy párhuzamos kapcsolással. A Line Out aljzatokról egyszerű a csatlakoztatás egy keverőre vagy felvevő készülékre, miközben a fejhallgató aljzat biztosítja a csendes gyakorlást az éjszakai órákban vagy utazás közben. Továbbá egy külön beszerezhető lábkapcsoló csatlakoztatásával, lehetőség nyílik a JC-40 beépített Chorus/Vibrato, Reverb és Distortion effektjeinek ki/bekapcsolására a játék közben.

JC JAZZ CHORUS SOROZAT
Időtálló innováció
A tiszta és természetes hangzás nyomában
Előszó:
Az időtálló tonalitás egy örökké tartó álom.
Az odaadó, célzott vágyakozás a tisztaság.
A tisztaság keresése véget nem érő utazás.

A Roland Jazz Chorus 40 éve
A JC Jazz Chorus sorozat 1975-be látta meg a napvilágot. Az összetéveszthetetlen “JC Clean” hangzásnak és az eredeti “Dimensional Space Chorus” effektnek köszönhetően, ezek az erősítők a kezdetektől őrzik népszerűségüket a legkiválóbb zenészek körében. Az említett jellemvonások a JC erősítők egyedi, tiszta hangzásra optimalizált kialakításából fakadnak.

Nem véletlen, hogy a Jazz Chorus sorozat évtizedek óta egyedülálló helyet foglal el zenei világban, és a mai napig a zeneipar legkorszerűbb termékei között szerepel.

A technológia története:
Az erősítő történelmi fejlődése:
Az első JC erősítőt 1975-ben gyártották azzal a céllal, hogy az akkoriban megszokott csöves erősítők meleg, torzított hangjához képest, valami teljesen új hangzást hozzanak létre. Kezdetben a tiszta és egyenes "JC Clean" hangzás nem nyerte meg minden zenész tetszését, hiszen a legtöbb gitáros ragaszkodott a jó öreg csöves hangzáshoz. Az idő múlásával azonban JC erősítők áttetsző, tiszta hangja sok gitáros számára vált nélkülözhetetlenné.
Az össze nem hasonlítható hangzásnak és az időtálló konstrukciónak köszönhetően a Jazz Chorus sorozat a megjelenése pillanatában elfoglalta és azóta is őrzi kiemelt helyét a gitárerősítők között. Ezek az erősítők nem kövesedtek meg a múltban, hiszen napjaink folyamatosan változó zenei világában is ott vannak a színpadokon és hangstúdiókban.

Az egyedülálló JC Clean konstrukció:
A “JC Clean” hangzás széles hangtartományban biztosít kristálytiszta, természetes gitárhangot, amelyhez erőteljes megszólalás és határozott játékérzet társul. A Jazz Chorus arról is ismert, hogy a csatlakoztatott effekt pedálok hangzása tökéletesen kiaknázható vele, mivel rendkívül hűen adja tovább a beérkező jelet.
A “JC Clean” hangzás egy speciális dupla erősítőnek köszönhető, ami két hangszórót hajt meg. Ez a dupla erősítő tökéletesen kihajtja a hozzá kapcsolódó hangszórókat, ezáltal rendkívül tiszta, jól körvonalazott és veszteségektől mentes gitárhangzást kapunk. Nagy hangerő mellett is megmarad a hang tisztasága, széles dinamika tartományban és terjedelmes headroom mellett.

Dimensional Space Chorus:

A JC erősítők kórus effektje szintén egyedülálló. A két végerősítőnek köszönhetően az egyik hangszóróból a direkt hang, a másikból pedig egy processzált hang szólal meg, ami szabályosan ismétlődve modulálja a hangmagasságot. A két hang a térben olvad egybe és ezáltal jön létre a gyönyörű Chorus hangzás. Ezt a különleges megközelítéssel létrehozott, karakteres Chorus hangzást nevezzük “Dimensional Space Chorus”-nak.
Ez volt a világ első kórus effektje, amely a Roland JC-120 Jazz Chorus erősítő részeként debütált 1975-ben.

JC-40
Igazi “JC Clean” hangzás egy kisméretű, hordozható kombó erősítőben, amely innovatív sztereó bemenettel és számos újító technológiai megoldással rendelkezik a modern gitárosok számára.

JC-120
Egy páratlan "tiszta" erősítő, amely az 1975-ös megjelenése óta a gitárerősítők frontvonalába tartozik.

Elérhetőségek

PENTATON HANGSZER VESZPRÉM

8200 Veszprém, Budapest út 8.

Nyitva: H-P: 9-17, Szo: 9-12

tel/fax: 88/329-404

e-mail: pentatonhangszer@gmail.com

Tovább
A kívánt tartalom töltődik...